miercuri, 29 septembrie 2010

S-au închis uşile, peron pe partea sindicatului


    Nu, imaginea nu este de la noi, dar, cu exagerările de rigoare, cam aşa îşi doreşte sindicatul celor de la Metrou să circule bucureştenii. Greva nesimţită a paralizat practic circulaţia terestră în Capitală. Nu asta ar fi problema, căci, este bine ştiut, nici atunci când "trenul galben fără cai" şerpuieşte pe sub pământ nu suntem scutiţi de ambuteiaje, claxoane, nervi, înjurături şi manivele pe post de rachete aer-sol, sol-freză. Problema trebuie pusă puţintel altfel şi mă voi referi la zecile de mii de călători, mulţi fiind dependenţi de Metrou, care sunt puşi în situaţia de jogging forţat pentru a ajunge la serviciu. Sunt oameni ai muncii, la Stat sau la patronat, care au de semnat o condică la oră fixă şi în funcţie de care îşi iau salariul (mic, mare, cum o fi) întreg, doar dacă fac dovada seriozităţii, punctualităţii etc. Întârzie? Jap!, una bucată oră tăiată din retribuţie, ori penalizare (adică... tot Jap!), ba chiar...disponilizare, mai ales pe praful ăsta, de criză.
În schimb, domnii lideri de sindicat ai Mertroului revendică majorări salariale pentru cei pe care-i reprezintă prin mişcările de protest. Cu alte cuvinte, îi doare-n bască pe ei că alţii pierd! Nu, nene, las' să ne fie nouă bine, căci, oricum, greva este făcută la mişto, din moment ce pauză Guvern, pauză buget, pauză bani! Dar nu este un mişto d-ăla, de care să zâmbeşti, ci unul d-ăla, care să-ţi încingă creierii, cu putoare politică! Domnul lider, ca să vezi poveste!, este ditamai membru de partid, în PSD, adică ăla a lu' Geoană, pentru care binele poporului este prioritatea numărul unu. Tot prioritate a fost şi criza politică, dar şi ratarea tranşei FMI.
Ar fi foarte interesant dacă cetăţeanul, beneficiarul şi păgubitul Metroului, ar avea posibilitatea să se adreseze instanţelor judecătoreşti, pretinzând despăgubiri, nu de la Metrorex, ci chiar din buzunarele îmbuibatului lider de sindicat, posesor de terenuri cu nemiluita şi patronul unei firme ce câştigă de pe urma reclamelor afişate în staţiile de metrou?

Publicată pe AQVILA-Spruz: 19 mai 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.