sâmbătă, 27 aprilie 2013

BBC-ul a dat-o-n bălării cu geografia


   Nu ştiu care sunt criteriile ce pot determina statistic inteligenţa unei naţii în raport cu o alta, însă, de curând, ne-am procopsit cu una taman de la BBC, adică cel mai galonat post de televiziune de la facerea lumii încoace. Îngroziţi de faptul că românii şi bulgarii le vor invada ţara, în cadrul unei emisiuni de ştiri au fost confundate drapelul nostru cu al vecinilor de la sud. Cea ce ne poate, totuşi, flata ar fi faptul că numărul celor ce le vor fura averile, le vor ucide liniştea şi pacea conservatoare şi le vor viola regina vor fi mai puţini din România, deşi, ca ţară, este mai mare decât Bulgaria.
   Probabil că de la atâta scrobeală li s-a oprit Big Ben-ul inteligenţei!?
Iată ştirea completă:


Steagul României confundat cu cel al Bulgariei, la BBC


Postul britanic de televiziune BBC a prezentat ieri, în timpul unei dezbateri despre imigranți, o imagine în care harta României era desenată în culorile steagului Bulgariei și invers.

Imaginea a fost afișată în timpul unei dezbateri în cadrul emisiunii BBC Daily Politics, la care au participat liderul UKIP (UK Independence Party) Nigel Farage, conservatorul Mark Harper şi laburistul Owen Smith, relatează novinite.com.

Dezbaterea a vizat problema imigranților din România și Bulgaria, în cadrul emisiunii fiind prezentat și un sondaj realizat recent de BBC în cele două țări. Rezultatele sondajului au arătat că probabilitatea ca Marea Britanie să fie „inundată” de imigranți români și bulgari după ridicarea restricțiilor de pe piața muncii, la sfârșitul lui 2013, nu este foarte mare. Potrivit BBC, doar 150.000 de români și 200.000 de bulgari ar putea să își caute un loc de muncă în Regatul Unit în 2014.

Sondajul postului de televiziune vine la scurt timp după ce mai multe tabloide britanice şi unii politicieni din Regat au afirmat că Marea Britanie ar trebui să se pregătească de un aflux de imigranți români şi bulgari care va „pune presiune” pe sectorul locuințelor, pe infrastructură, scoli şi serviciile medicale. Până acum nu au fost făcute estimări oficiale în privința numărului de imigranți care ar putea ajunge în Regatul Unit, dezbaterea susținută la BBC fiind legată de diferențele dintre estimările neoficiale și sondajele realizate în ultima perioadă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.