marți, 5 februarie 2013

Sterilizarea ţigăncilor? Haoleo, să fim serioşi!

  S-a trezit un neica nimeni să-şi dea şi el cu părerea despre problemele stringente ale ţării, iar faptul că ţigăncile puradesc la fiecare aşezat pe vine chiar a devenit o problemă care ne sufocă. Prin urmare, un anume Rareş Buglea, tânăr liberal prin judeţul Alba, a făcut o alba-neagra cu "pizda ţigăncii" (nu-i academic, dar se admite), propunând fără echivoc sterilizarea pirandelor. Nefericitul n-a făcut decât un Copy/Paste la o idee lansată cu ceva vreme în urmă în Slovacia, numai că ăia, europeni profesionişti, au pus problema la modul serios, guvernamental.
   O astfel de abordare trădează un rasism crâncen, la care nu subscriu. Slovacii au încercat să motiveze prin faptul că în comunităţile sărace se-mpuiază nepoţii pe rupte pentru că, zice-se, n-au lovele pentru mijloacele contraceptive. Sclerozatu' nostru a dat-o mai pe sentiment, cum că femeile rrome nu au posibilitatea să-şi crească boracii, iar sterilizarea ar fi în avantajul lor. Ambele justificări nu sunt altceva decât impotenţa de a spune lucrurilor pe nume, că ţiganii (la mine nu ţine chestia cu rromii) nu au fost niciodată agreaţi şi că întotdeauna vor fi consideraţi ciumaţii unei ţări. Vina le aparţine în totalitate, deci nu le plâng de milă. Cred că genetic refuză civilizarea sau integrarea într-o societate guvernată prin reguli şi legi. 
   Nu doresc să dezvolt povestea cu sterilizarea, însă, mă întreb, neghiobii ăştia chiar au sperat că asta ar fi o rezolvare? Bineînţeles că nu! Problematica etniei în cauză a fost şi va rămâne o cauză pierdută pentru orice ţară şi pentru orice guvern. Cât timp vor fi consideraţi "defavorizaţi", vor specula la sânge orice tentativă de integrare la un sistem valoric unic. Toate programele şi toate fondurile alocate civilizării lor nu vor fi altceva decât saci din ce în ce mai voluminoşi, dar, în mod evident, fără fund. Totuşi, ar fi o soluţie, ar fi ceva de făcut pentru ca, într-un final, să se ajungă la o convieţuire cât de cât normală? Da! Nu sterilizarea, ci...înţărcarea. Înţărcarea investiţiilor financiare fără rost în curu' lor puturos, aplicarea sancţiunilor contravenţionale fără milă, aplicarea legilor după caz şi, sau poate mai ales, intransigenţă faţă de neplata taxelor şi impozitelor către stat şi către toate instituţiile acestuia. Nu pot? Nu au cu ce? Nu au de unde? Nicio problemă! Sunt atâtea păduri defrişate, sunt atâtea gunoaie pe străzi şi pe oriunde, sunt atâtea şi atâtea de făcut în ţara asta, în care s-au învăţat doar să ceară şi să fure, dar să nu dea nimic la schimb.
   Cum este posibil ca ţigăniile să aibă palate - de un estetic brutal, dar palate - cu turnuleţe zeci şi zeci, să aibă regi, împăraţi şi alte ranguri, să defileze cu maşini din cele mai bengoase, ţoale de firmă, aur de parcă ar fi tezaurul naţional şi tot felul de nebunii care însumează averi fabuloase, iar Statul, cu toţi contribuabilii oneşti, muncitori şi plini de griji şi de nevoi să plătească la infinit şi ineficient o comunitate care se autoexclude de secole şi cu bună ştiinţă de la orice angajament social? Au dreptul şi condiţii de a merge la şcoală şi la un serviciu precum orice alt cetăţean. Nu achiesează. De igienă nu mai vorbim. Se nasc îmbibaţi cu ulei de nu se prinde apa de ei. Mint, fură, cerşesc, înşală, tâlhăresc, sunt de o violenţă feroce, sunt laşi şi cameleonici. Oare acestea pot fi oprite prin sterilizare? Categoric, NU! Comparaţia nu mă onorează, dar nici cu maidanezii patrupezi n-a funcţionat cine ştie ce.
   Conform ultimului recensământ, cel din 2011, ţiganii reprezintă doar 3,2 % din populaţia României, ceea ce înseamnă circa 600 de mii de etnici declaraţi. Statistică evidenţiază faptul că 80 % dintre aceştia trăiesc în sărăcie. Înainte să vă arăt ce înseamnă un ţigan bogat, ţin să completez, neoficial, datele Institutului Naţional de Statistică, insistând pe informaţia că 90% din toată ţigănimea ţării NU este plătitoare de taxe şi impozite, că nu ştiu cât la sută nu numai că nu plăteşte apa, curentul şi alte alea, ba chiar le fură de la Stat şi de la noi toţi fără nicio jenă. Jenă? Bat câmpii!
  Prin urmare, sărăcia este majoritară prin ţigănime. Haideţi să-i vedem şi pe hăilalţi!




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.